Mercedes Sprinter Standkachel achteraf inbouw set op diesel kopen? - Standkachels.nl

Mercedes Sprinter Standkachel achteraf inbouw set op diesel

679,00 incl. BTW

Alles wat je nodig hebt in één set. Mercedes Sprinter complete inbouw set op diesel met 12V voeding.
Deze hete lucht verwarming levert 2kW vermogen welke het beste geschikt is L1H1 tot L4H3 bussen (4/5kW wordt te heet en start te vaak op, hierdoor raken ze verstopt).

Brandstof: Diesel
Voltage: 12V
Maximale vermogen: 2000 W (2kW)
Volledige verbranding: Ja, 99,99%
Verbruik (gemid. p/u): 0.1 ~ 0.52L
Werktemperatuur: -40 °C ~ 80 °C
Gewicht: ± 2,7 kg
Grootte: 390 × 150 × 140mm (past onder de bijrijdersstoel van de Sprinter bus!)

Diesel tank aansluitingsadvies: KL1 Aux Fuel Tap (open PDF)
Sprinter dieseltank aansluiting standkachel installeren KL1 Aux Fuel Tap

blank
Dorman 800-188 connectie plug (Sprinter 2005 t/m 2019)
Artikelnummer: DIESEL2KW12V-sprinter Categorieën: , ,

Werking luchtverwarmer

Luchtverwarmers zijn zeer veilige en zuinige apparaten. Een brandstofpompje haalt diesel uit de tank van het voertuig. In de verwarming ontsteekt een gloeistift de brandstof. Ontstaat er niet direct een verbranding? Dan wordt de opstartprocedure automatisch herhaald. In de gesloten verbrandingskamer ontstaat een vlam die de warmtewisselaar verwarmt. De ingebouwde ventilator zuigt lucht aan van buiten die verwarmd wordt als het de warmtewisselaar passeert. Deze lucht wordt in het interieur geblazen. Alle uitlaatgassen worden naar buiten geblazen. Er is geen kwaliteitsverlies van hete lucht doordat het verbrandingscircuit gescheiden is van het verwarmen. Een sensor meet de temperatuur in het interieur en past het niveau constant aan door de hoeveelheid lucht te variëren. Zo wordt een ingestelde temperatuur snel bereikt en constant gehouden.

Deze set wordt geleverd met alle materialen om de kachel in een bestelbus in te bouwen, inclusief montageplaat, LCD bedienpaneel en luchtbuis met rooster. Een losse dieseltank wordt niet meegeleverd.

Een standkachel verwarmt de ruimte (ongeacht het voertuig / camper / boot / tiny house / vrachtwagen) tot een instelbare temperatuur.

Andere suggesties…