Boot Standkachel achteraf kopen? Bekijk verwarmings Webshop

Boot en scheeps standkachels om achteraf in te bouwen

Een standkachel in je boot zorgt voor meer vaargemak, alsmede een langer vaarseizoen. Bij het kiezen van een geschikte standkachel voor je boot zijn er enkele factoren om te overwegen, zoals het vermogen of het type verwarming. We leggen in dit artikel wat meer uit over wat er zoal komt kijken bij standkachels op je boot.

Luchtverwarming en/of waterverwarming

Je kunt kiezen uit luchtverwarming of waterverwarming. Hoe weet je wat het beste past bij jouw boot? Met waterverwarming is het belangrijk om rekening te houden met ruimte voor radiatoren of warmtewisselaars. Luchtverwarming aan de andere kant vergt enkel ruimte voor uitstroomopeningen in de kajuit of kombuis. Deze afweging verschilt dus sterk per boot.

Montage en vermogen in Kw voor de ideale bootverwarming

Niet iedereen kiest ervoor om de bootverwarming op dezelfde plek in te bouwen. Meestal wordt er gekozen voor montage in de motorruimte of bakskist. Wat de meest effectieve distributie is van de ruimte weet jij, als booteigenaar, het beste. Wat betreft vermogen kun je kiezen uit een ruim scala aan producten. Eén van de belangrijkste overwegingen is namelijk het vermogen. Te veel of te weinig kan nadelig uitvallen voor je portemonnee of de levensduur van de standkachel.  Met een standkachel in je boot zit je er warmpjes bij en kun je langer doorvaren, zelfs in kille winters. Twijfel dus niet en kies de ideale standkachel voor jouw boot.